Belgische vermoordt zoon in luxehotel New York

Een 49-jarige Belgische vrouw is gisteren door de politie opgepakt nadat ze haar achtjarig zoontje zou hebben omgebracht in een luxehotel in New York in de Verenigde Staten. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen.

Gigi Jordan, lid van de New Yorkse beau monde, diende haar zoon Michael Jude een overdosis drugs toe en ondernam daarna een mislukte zelfmoordpoging in het vijfsterrenhotel Peninsula in New York.

De politie trof haar liggend op de vloer aan naast het bed waarop het levenloze lichaam van haar zoon werd gevonden. Volgens de politie heeft Jordan al bekentenissen afgelegd. De vrouw had een twee pagina's lange afscheidsbrief geschreven, waarin te lezen stond dat ze depressief was en dat haar zoontje het slachtoffer geweest was van seksueel misbruik en dat hij constante pijn leed.

Jordan, ooit voorzitter van een farmaceutisch bedrijf, schreef ook in de brief dat ze 12 miljoen dollar aan Artsen Zonder Grenzen en 8 miljoen dollar aan het Rode Kruis had geschonken voor hulp in Haïti. De overige 7,5 miljoen dollar van haar vermogen, "mogen worden besteed aan een goed doel in de samenleving", zo stond er nog in de brief.