Geweldplegers uit Mortsel weer opgepakt

De moeder en een van haar zonen die vrijdag een leraar aanvielen aan lagere school in Mortsel, zijn opnieuw opgepakt. Zaterdagmiddag raakten ze opnieuw betrokken bij een incident in Mortsel. Dat bevestigt het parket van Antwerpen.

De moeder en haar zoon die zaterdag werden voorgeleid, mochten samen met vier andere agressors beschikken. Rond 15 uur raakten ze verwikkeld in een nieuw incident in Mortsel. Daarbij werden ze opnieuw opgepakt.

De moeder werd opgepakt voor weerspannigheid, de zoon voor bedreigingen en weerspannigheid. Zondag worden ze opnieuw voorgeleid bij het Antwerpse parket.

De 6 werden vrijdag opgepakt nadat ze twee leraars in een lagere school hadden geslagen.

Dat gebeurde nadat een leraar een berisping had gegeven aan een meisje van twaalf. Daarop waren de moeder, twee zonen en enkele kennissen naar de school getrokken. Twee leraars kregen klappen. Een van hen is een week werkonbekwaam en de andere raakte lichtgewond.

Onder de zes aanvallers waren er vier meerderjarigen. Zij zullen later worden vervolgd voor geweldpleging. Volgens het stadsbestuur van Mortsel was er al eerder heibel met de betrokkenen.

De moeder en drie andere volwassen verschijnen op 3 maart voor de Antwerpse correctionele rechter. Voor de betrokkenheid van de twee minderjarigen wordt door het parket een alternatieve straf van 30 uur en een schadevergoeding gevraagd.