In Luik viel nog een 14e slachtoffer

Het dodental na de explosie in het centrum van Luik is opgelopen tot 14. Dat heeft de procureur van Luik vanmorgen bekendgemaakt. Intussen zijn ook 11 van de 14 slachtoffers geïdentificeerd.

Er zijn geen nieuwe lichamen gevonden onder het puin, maar uit het forensische onderzoek bleek dat er genetisch materiaal van 14 verschillende mensen is gevonden.

Intussen zijn 4 extra slachtoffers geïdentificeerd. De eerste was Francesco Rapino, een huurder van het appartement op de 2e verdieping. De 3 anderen zijn Bulgaren die als vermist waren opgegeven. Zij werden geïdentificeerd na een vergelijking tussen hun DNA en dat van familieleden.

Bejaarde vrouw is teruggevonden

Nog in Luik is een bejaarde vrouw teruggevonden die eerder vermist was. De vrouw was blijkbaar achtergebleven toen de buurt rond het ontplofte flatgebouw ontruimd was.

Ze heeft drie dagen zonder voedsel gezeten. De brandweere dacht dat ze geëvacueeerd was, maar is niemand kon haar vinden. Op aandringen van haar thuisverpleger is de vrouw dan uiteindelijk gevonden.