Preselecties "Canvascollectie" gestart in Wiels

Vanochtend zijn in het kunstencentrum Wiels in Brussel de preselecties van "De Canvascollectie" van start gegaan. Zo'n 1.600 kunstenaars komen er dit weekend hun werk presenteren voor een jury.

De volgende weken worden er ook in de andere Belgische provincies preselecties gehouden. "De Canvascollectie" heeft dit jaar immers ook een Waalse tegenhanger, "La collection RTBF". In totaal schreven 7.900 kandidaten zich in voor de wedstrijd.

De geselecteerde werken zijn in mei te zien in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Dan worden ook vier prijzen uitgereikt.

Vanaf 4 april zendt Canvas acht reportages uit over de wedstrijd. Reporters Kirsten Lemaire en Elke Jacobs, bekend van Studio Brussel, brengen daarin verslag uit over de preselecties en de tentoonstelling. Tot slot is er een gezamenlijke live-uitzending met de RTBF, waarin de prijzen worden uitgereikt.

Meer informatie: www.canvas.be/canvascollectie