Unieke foto's van Monroe te koop

De Amerikaanse fotograaf Len Steckler biedt een aantal nooit eerder getoonde zwart-witfoto's van Marilyn Monroe (1926-1962) te koop aan. De foto's werden door Steckler geschoten eind 1961, minder dan een jaar voor haar dood.

De stijlvol geklede Monroe lacht op de foto's. De filmdiva poseerde onder meer met de dichter Carl Sandberg voor de lens van Len Steckler.

"Steckler en Sandberg hebben op een winternamiddag drie uur op Monroe gewacht, omdat ze bij de kapper zat. Terwijl Sandberg en Monroe een gesprek voerden, legde Steckler hen vast op de gevoelige plaat", aldus Eagle National Mint, die de foto's verkoopt.

Elke foto wordt voorzien van de handtekening van de fotograaf en een echtheidscertificaat. De prijzen van de afbeeldingen schommelen tussen de 1.460 euro en de 2.920 euro.