"G7 zal de schulden van Haïti kwijtschelden"

Haïti moet zijn schulden aan de 7 rijkste industrielanden niet terugbetalen. Dat is bekendgemaakt op een top van de G7 in Canada.

"De G7 zal de volledige bilaterale schuld van Haïti kwijtschelden", zegt de Canadese minister van Financiën Jim Flaherty. "Ook de internationale instellingen zouden de schulden van Haïti moeten kwijtschelden." Op de top is ook gepraat over hulp op lange termijn na de zware aardbeving, maar concrete details daarover ontbreken nog.

De schuld van Haïti aan de G7, dat zijn de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Japan en Canada, is eerder beperkt. Venezuela en Taiwan zijn de grootste schuldeisers. Bovendien had de Club van Parijs, waartoe de G7 ook behoort, eerder al gezegd dat het de schulden van het getroffen land zou kwijtschelden.