"Poster is puur seksisme"

Op 3 maart zijn er in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad. Lokale partijen doen hun uiterste best om op een zo creatieve manier op te vallen. Zo ook Sociaal Rechts Haarlemmermeer, dat onlangs de gemeente volhing met opmerkelijke affiches.

Op de affiche staat lijsttrekker Rinus Beusenberg, terwijl hij met zijn hand een borst vastpakt van de nummer 2 op de lijst, Anita de Jong. Op deze manier wil de partij een fraudezaak in de gemeente Haarlemmermeer, die "aangepast werd" in een zaak betreffende seksuele intimidatie, aanklagen.

Verschillende inwoners vinden de poster een brug te ver en spreken van seksisme. Maar daar heeft Beusenberg geen oren naar. Op zijn website geeft hij wel toe dat "dit geen politiek correcte en zelfs een tikkeltje ondeugende poster is."  "Maar", aldus de lijsttrekker, "de affiche drukt exact uit wat De Jong bij de gemeente Haarlemmermeer overkomen is". Nadat De Jong financiële fraude had aangeklaagd bij de gemeente, werd zij "door de heren bestuurders helemaal kapot gemaakt".