Dode boom wordt stoute boom

Een uit de hand gelopen grap, en zeker geen provocerende kunstuiting. Toch was de bijna 2 en een halve meter hoge boom, die omgevormd werd tot een penis, afgelopen weekend dé bezienswaardigheid in Tempe, een stad in de Amerikaanse staat Arizona.

Adam Starr, in wiens tuintje de boom staat, doet het verhaal aan ABC News: "Om de dode boom af te zagen, trommelde ik een aantal vrienden bij elkaar. Maar na een aantal drankjes bleken mijn vrienden een andere bedoeling met de boom te hebben. Ze bleken er een penis van gemaakt te hebben. Ook ik was hierdoor verrast."

In de buurt is niet iedereen even enthousiast over de nieuwe vorm van de boom. De ene noemt het "walgelijk" en zegt dat "je zoiets toch niet doet", volgens een andere is het "grappig en ziet de boom er beter uit dan voordien". Een buurtbewoner zei: "Mocht deze boom in de nabijheid van de woning van de burgemeester staan, dan was hij al lang omgezaagd".

In ieder geval moet de boom tegen woensdag verwijderd zijn. Starr overweegt om hem op eBay te verkopen voor het goede doel.