Goederentrein ontspoord, geen gewonden

In de buurt van Klabbeek, ten zuiden van Halle, is vanavond een goederentrein ontspoord. Dat laat Infrabel weten. Het ongeval veroorzaakte een stroomstoring, maar er vielen geen gewonden.

De ontspoorde trein veroorzaakte een kortsluiting aan een bovenleiding waardoor de stroom uitviel op de lijn tussen Halle en Bergen. Een speciaal daarvoor uitgeruste machine, die eigenlijk bedoeld was voor het treinongeval in Buizingen, werd ter plaatse gestuurd om de drie betrokken wagons overeind te helpen.

Volgens Infrabel raakte er niemand gewond bij het incident, maar als gevolg van de stroomonderbreking moesten twee passagierstreinen wel een uur lang halt houden: de ene in 's Gravenbrakel en de andere in Lembeek. Het treinverkeer verloopt ondertussen weer normaal.