Lichaam tweede Belg geborgen in Oostenrijk

In het Kleinwalsertal in Vorarlberg, in Oostenrijk, zijn gisteren twee Belgen omgekomen bij een sneeuwlawine. Het lichaam van het tweede slachtoffer is vanmiddag geborgen.

De twee maakten deel uit van een groep van 40 landgenoten die op wintersport waren. Ze hadden zich met een tiental kinderen tussen de 8 en 14 jaar op een piste begeven die vrijwel nooit door plaatselijke bewoners wordt gebruikt. Er was ook groot lawinegevaar afgekondigd.

De twee volwassenen werden verrast door een lawine en de diepte ingetrokken. De jongeren konden per helikopter worden geëvacueerd. Er werd een zoekactie opgezet waarbij het lichaam van een van de mannen levenloos is teruggevonden.

De zoekactie was gisteravond stopgezet omdat het te donker werd en er opnieuw lawinegevaar dreigde.