Onthaalouders in Limburg leggen het werk neer

In Limburg leggen de onthaalouders die zijn aangesloten bij een dienst voor opvanggezinnen vandaag het werk neer. Ze willen een volwaardig werknemersstatuut.

Vorige week raakten de verschillende regeringen het er over eens dat zo'n statuut er komt, maar de actie gaat toch door. "Het is niet de eerste keer dat de onthaalouders iets wordt beloofd", zegt Fatiha Dahmani van de christelijke bediendenbond.

"We zijn niet zo onder de indruk van die beloftes en engagementen. Het moet echt gaan om een beslissing van de Vlaamse regering met de nodige budgetten", aldus Dahmani. "We willen eerst zien of minister Jo Vandeurzen (foto) de 3 miljoen euro erdoor krijgt bij de Vlaamse regering en of die zal volstaan om met dat volwaardige werknemersstatuut te starten, want we hebben tot nu toe altijd moeten horen dat dat enorm veel geld kost", luidt het.

De komende dagen zijn er ook acties in de andere provincies.