Ook Nederland boycot "Alice in Wonderland"

De Nederlandse bioscopen zullen de nieuwste Disneyfilm "Alice in Wonderland" boycotten. Dat heeft de vereniging van bioscoopexploitanten gezegd.

De voorbije dagen is er internationaal protest gerezen tegen de plannen van Disney om al 3 maanden na de bioscoop-release de dvd op de markt te brengen. "Daardoor hebben we te weinig tijd om de film aan te bieden aan het publiek."

De bioscopen en de distributeurs hebben wereldwijd de afspraak om minimaal 4 maanden te laten tussen bioscoop- en dvd-release. In heel Europa en zelfs in de VS hebben verschillende bioscoopuitbaters al gezegd dat ze de film daarom zullen boycotten.

Het is nog niet duidelijk of de film in ons land wel te zien zal zijn. De Belgische releasedatum voor de film is 10 maart. Kinepolis "bekijkt nog of de film effectief in de zalen komt". "De kans is reëel dat de film toch geprogrammeerd wordt, maar de beslissing is nog niet finaal", aldus woordvoerster Myriam Dassonville.