11.000 aanvragen voor 476 woningen

Op dit moment staan er bij de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij Brussel (GOMB) meer dan 11.000 mensen op de wachtlijst voor een betaalbare woning in Brussel, terwijl er slechts 476 beschikbaar zijn. Dat meldt Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V).

Debaets pleit voor meer financiële mogelijkheden voor de GOMB, zodat de wachtlijst sneller kan worden weggewerkt. De lange wachtlijst aanpakken door in verhoogd tempo woningen te bouwen, laten de huidige subsidies van de Brusselse regering volgens Debaets niet toe. Nochtans heeft Brussel nood aan inwoners met een middelgroot inkomen, stelt ze, om te komen tot een betere sociale mix en een toename van de fiscale inkomsten. Het parlementslid pleit dan ook voor "meer financiële mogelijkheden en ruimte" voor de GOMB.
 

Meest gelezen