"Nonkel Bob" is in Antwerpen overleden

In het Erasmusziekenhuis in Antwerpen is tv-coryfee Bob Davidse, alias Nonkel Bob, overleden na een korte ziekte. Dat meldt zijn zoon David Davidse. Hij was 89 jaar oud. Davidse werd 3 weken geleden nog geopereerd.

Bob Davidse begon als zanger. Hij trouwde in 1944 met Annie Vermeulen, met wie hij een zingend duo vormde. Velen leerden via zijn zangboekjes ook gitaar spelen. Het bekendste liedje van Davidse is "Vrolijke vrienden".

Vanaf 1955 was hij bij de NIR en later bij de BRT presentator van jeugdprogamma's, zoals "Kom toch eens kijken". Hij stichtte de "Tv-ohee club".  De "Tv-ohee club" werd later "Tip top". In dat programma werd hij geassisteerd door Zaki en Kris Smet.

Nonkel Bob presenteerde vaak samen met tante Terry. Zijn eerste televisietante was echter Paula Semer. Daarna volgden nog tante Rita, tante Berta en tante Ria.

Hij was ook het gezicht van "De melkbrigade", een campagne om de jeugd aan te zetten meer melk te drinken. Later in zijn carrière werd hij producer Jeugd bij de BRT. Als producer stond hij aan de wieg van de kinderseries "Merlina" en "Carolientje". In 1985 ging hij met pensioen.

In 1996 wijdde "Document" een aflevering aan het leven van Nonkel Bob. Op 9 augustus 2009 stond hij nog op het podium tijdens "Antwerpen zingt" om zijn succesnummer "Vrolijke vrienden" te zingen.