"Wandelbaby" Xavier is amper 6 maand oud

Als ouder van een baby ben je op veel dingen voorbereid, maar niet op een kindje dat na amper zes maanden al solo zijn eerste stapjes zet. De Britse baby Xavier begon na zes maanden helemaal op zijn eentje rond te lopen, vier maanden vroeger dan gemiddeld.

Meestal gaat een mens na tien tot achttien maanden de eerste stapjes zetten, maar baby Xavier is er veel vroeger bij. De kruipfase heeft hij doodleuk overgeslagen, tot grote verrassing van zijn ouders. “We vonden het al speciaal dat hij na drie maanden alleen kon recht zitten, maar toen we hem zagen rondlopen was het toch even schrikken”, zegt moeder Mary.

Volgens pediater Martin Ward Platt zijn de wandelavonturen van Xavier hoogst uitzonderlijk. "Het is niet vanzelfsprekend dat een baby zich op die leeftijd al voortbeweegt door te stappen", aldus Platt.