Hortamuseum in Brussel gaat uitbreiden

Het Hortamuseum in Sint-Gillis (Brussel) gaat uitbreiden. Heel wat collecties en archieven van de art nouveau-architect die nu nog achter gesloten deuren zitten, zullen in een aanpalende woning tentoongesteld worden.

Het Hortamuseum bestaat momenteel al uit twee met elkaar verbonden panden: het atelier en de woning van architect Victor Horta.

Het aanpalende huis is van architect Jules Brunfaut en dateert net als het museum van rond 1900. Voor de aankoop en renovatie heeft het museum 1,5 miljoen euro gekregen van Beliris, het samenwerkingsakkoord tussen Brussel en de federale overheid.

De diensttrap, de kelderkeuken en het atelier van de tekenaars zullen na de verbouwingen ook toegankelijk zijn voor het publiek. Jaarlijks bezoeken zo'n 54.000 mensen het Hortamuseum.