Paus houdt wel van Oasis en Michael Jackson

Paus Benedictus XVI houdt wel van The Beatles, Michael Jackson, Oasis en U2. Dat blijkt toch uit een lijst met de 10 favoriete rockalbums die het Osservatore Romano, het officiële blad van het Vaticaan, heeft vrijgegeven.

Het Osservatore Romano omschrijft de lijst zelf als "half serieuze" kwaliteitsgids voor rockmuziek. De lijst moet een alternatief zijn voor zij die binnenkort weer "een hele festivalzomer lang slechte muziek moeten aanhoren".

Opvallend is de keuze voor niet zo katholieke albums als "Thriller" van Michael Jackson en "What's the story morning glory" van Oasis. "Sommige nummers lijken wel gisteren geschreven", verdedigt Osservatore Romano de keuze.

Opvallende afwezige in de lijst is Bob Dylan, die nochtans "Knocking on heaven's door" schreef. "Die heeft wel poëtische kracht, maar hij maakte de weg vrij voor honderden ongetalenteerde singer-songwriters die ons decennialang hebben lastiggevallen met hun getormenteerde muziek", klinkt het in Osservatore Romano.

De top tien:

  1. "Revolver" - The Beatles
  2. "If I could only remember my name" - David Crosby
  3. "The dark side of the moon" - Pink Floyd
  4. "Rumours" - Fleetwood Mac
  5. "The nightfly" - Donald Fagen
  6. "Thriller" - Michael Jackson
  7. "Graceland" - Paul Simon
  8. "Achtung baby" - U2
  9. "(What's the story) Morning glory" - Oasis
  10. "Supernatural" - Carlos Santana