Prins carnaval krijgt geen communie

Prins Gijs den Urste, die in het dagelijks leven Gijs Vermeulen heet, heeft van een pastoor in Reusel geen communie gekregen. Het was pastoor Luc Buyens die tijdens de carnavalsmis de communie weigerde te geven aan de homoseksuele Vermeulen.

Buyens droeg de carnavalsmis zaterdagavond op. Enkele dagen daarvoor ontmoette hij Vermeulen en namen ze samen de mis door. Het was toen dat de prins carnaval te horen kreeg dat hij wel een kruisje zou krijgen op zijn voorhoofd, maar dat het krijgen van de communie niet mogelijk was.

Vermeulen was overrompeld door de woorden van de pastoor. In een tweede gesprek bleek het echter onmogelijk om hem van zijn standpunt af te brengen. De prins carnaval ging toch naar de mis, maar weigerde het kruisje af te halen. Ook andere bezoekers bleven zitten, uit protest tegen het besluit van de pastoor.