Vertrouwen Italianen in Berlusconi brokkelt af

Het vertrouwen van de Italianen in premier Sivlio Berlusconi is met twee procent gedaald tot 46 procent. Dat blijkt uit een peiling van het onderzoeksbureau IPR waarvan de resultaten werden vrijgegeven in La Repubblica. In mei 2008 haalde Berlusconi nog een tevredenheidsscore van 62 procent.

Voor het eerst bereikt het percentage van mensen die ontevreden zijn over zijn beleid 52 procent. "De bonus die Berlusconi opbouwde dankzij het effect van de aanval op hem in Milaan - de premier kreeg toen een beeldje in het gezicht geslingerd en moest naar het ziekenhuis - is uitgewerkt en de negatieve tendens van de vorige maanden herstelt zich", concludeert La Repubblica.

Na zijn verblijf in het ziekenhuis verscheen Berlusconi voor het eerst opnieuw in het openbaar op 11 januari. Hij ging ook opnieuw aan de slag in de regering, waar hij erin slaagde een nieuwe wet door te drukken die het moeilijker maakt om de premier van het land te vervolgen. Berlusconi hangen verschillende rechtszaken boven het hoofd, onder meer wegens fraude.

Meest gelezen