"Nonkel Bob was een goede, warme mens"

Radio- en televisiemaker Zaki heeft goede herinneringen aan zijn samenwerking met Bob Davidse. Zaki zette zijn eerste stappen in de tv-wereld onder de vleugels van Nonkel Bob. "Je hoort wel eens praten over waarden. Die had hij echt. Hij was een mens met eerlijkheid, echte vriendschap en loyauteit, wat je zelden tegenkomt", aldus Zaki. Paula Semer eert het "groot hart voor kinderen en volwassenen" van de kindervriend.

Zaki werkte samen met Nonkel Bob aan verschilende kinderprogramma's. "We waren het dikwijls over dingen niet eens, omdat we uit een andere generatie kwamen en de generatiekloof toen nog bestond, maar we hadden een diep respect voor kinderen gemeen", reageert Zaki op de dood van Nonkel Bob.

"Hij was een van de mooie mensen uit mijn leven, die ik nu kwijt ben. Het beeld dat we van hem hebben - een lieve, warme man die op de televisie liedjes zingt - klopt ook.. Hij was dat."

De gezondheid van Bob Davidse was er de voorbije maanden fel op achteruitgegaan. "Hij zag er niet goed meer uit. Hij was duidelijk vermagerd. Er was iets aan de hand."

Zaki heeft niets dan goede herinneringen aan Bob Davidse. "Ik ben niet zo een mens die van anekdotes leeft. Ik herinner me een goede, eerlijke, warme mens en daar moet ik dankbaar voor zijn", besluit Zaki.

"Een droeve 13 maart"

Paula Semer stond samen met Bob Davidse aan de wieg van de "Tv-ohee club". "Bob werd ontdekt tijdens een talentenjacht. Op 13 maart 1955 werd de eerste aflevering van "Tv-ohee club" uitgezonden", aldus Paula Semer, toen Tante Paula.

"Nonkel Bob was iemand die geweldig kon enthousiasmeren en was af en toe verward. De kinderen hielden daarvan, maar hij had iemand nodig om hem in te tomen. Ik werd aangeduid omdat ik al enige tv-ervaring had", aldus Semer.

"Bob is als padvinder geboren en als padvinder gestorven. Hij had een groot hart voor kinderen en volwassenen. Op 13 maart belde hij me steeds op en vroeg hij me of ik nog wist dat we op die dag met de uitzending zijn gestart in 1955. Het wordt een droevige 13 maart", besluit Semer.

Berchem opent een rouwregister

Het Antwerpse district Berchem heeft een rouwregister geopend voor Nonkel Bob. Vanaf donderdag kan iedereen tussen 9.30 en 14.30 uur terecht in het districtshuis om zijn deelneming te betuigen.

Het rouwregister blijft twee weken liggen en wordt daarna overhandigd aan de familie Davidse.