Aalst carnaval verliep erg rustig dit jaar

Aalst Carnaval is dit jaar erg rustig verlopen. Tijdens de afgelopen 3 dagen is de politie slechts negen keer tussenbeide moeten tussen. Dat is veel minder dan vorig jaar. Vijftien mensen zijn bestuurlijk aangehouden, in vergelijking met 45 vorig jaar.

Het lage aantal incidenten is onder meer een gevolg van de lagere opkomst. Vooral op zondag zijn heel wat mensen afgeschrikt door de vrieskoude.

Bij de spoeddiensten was het dan weer opvallend drukker dan anders. In totaal kregen zij 470 personen over de vloer, vooral met snijwonden en breuken, maar dat laatste had meer met de gladde wegen dan met carnaval te maken.

De brandweer moest ook iets meer tussenkomen dan vorig jaar, vooral voor het blussen van afval.

Gisteren kwamen zo'n 11.000 mensen naar de popverbranding. Vanochtend waren nog een 250-tal feestvierders op de Grote Markt.