Hattrick voor Lady Gaga tijdens Brit Awards

Lady Gaga heeft een hattrick gescoord tijdens de Brit Awards. De Amerikaanse zangeres kon haar drie nominaties verzilveren: ze won de prijs voor beste internationale album, beste internationale zangeres en beste doorbraak.

De Brit Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen in Groot-Brittannië. De prijzen werden voor de 30e keer uitgereikt in Londen. De Amerikaanse popster Lady Gaga kroonde zich tot koningin van de avond met drie onderscheidingen. Naast beste internationale zangeres en beste doorbraak kreeg ze ook de belangrijkste prijs van de avond: "The fame" is het beste internationale album van het jaar.

Lily Allen werd uitgeroepen tot beste Britse zangeres en Florence And The Machine mocht de onderscheiding voor beste Britse album afhalen op het podium. De Amerikaanse rapper Jay-Z werd gelauwerd als beste internationale zanger en de Britse band JLS mocht twee keer juichen: beste Britse nieuwkomer en beste single.

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de Brit Awards werd ook een prijs voor beste album van de voorbije 30 jaar uitgereikt in Londen. Die onderscheiding ging naar "(What's the story) morning glory?" van Oasis.