Politieke verwarring in Oekraïne houdt aan

In Oekraïne heeft het Grondwettelijk Hof de uitslag van de presidentsverkiezingen tijdelijk geschorst nadat premier Julia Timosjenko officieel tegen de resultaten van de stembusslag had geprotesteerd. Timosjenko had gezegd dat ze de uitslag zou aanvechten, maar of ze dat nu ook daadwerkelijk zal doen, is helemaal niet duidelijk.

De presidentsverkiezingen zijn gewonnen door oppositieleider Viktor Janoekovitsj.

Julia Timosjenko beweert dat ze bewijzen heeft van kiesfraude en had haar aanhangers opgeroepen om masaal de straat op te komen om te protesteren, maar een nieuwe Oranjerevolutie - zoals in 2004 - is er niet gekomen.

Volgens internationale waarnemers zijn de verkiezingen correct verlopen. Vijf jaar geleden was dat niet het geval.

Meest gelezen