Staat profiteert van hoger dividend BNP Paribas

De Belgische schatkist ontvangt dit jaar 192 miljoen euro aan dividenden van BNP Paribas. Dat berekende De Tijd. De Franse bank maakte vandaag bekend dat het zijn dividend verhoogt na goeie jaarresultaten.

De Belgische staat verkreeg een belangrijk belang in de Franse bank BNP Paribas nadat die Fortis had overgenomen. Nu plukt de Belgische schatkist daar dus de vruchten van. De staat kan dit jaar rekenen op 192 miljoen euro aan dividenden.

Normaal gezien zou dat bedrag beduidend lager zijn, maar BNP Paribas kondigde vandaag aan dat het zijn dividend verhoogt van 1 euro naar 1,5 euro per aandeel. De Franse bank maakte ook goeie jaarresultaten bekend. In 2009 was er een nettowinst van 5,8 miljard euro. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2008, maar wel nog minder dan de winstcijfers van voor de crisis.