Zes leden van cocaïnebende aangehouden

In Hasselt zijn zes leden van een cocaïnebende aangehouden. De bende was vooral actief in de regio Hasselt, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. In het kader van het onderzoek hadden dertien huiszoekingen plaats.

De speurders voerden gedurende een drietal maanden onderzoek naar een groep dealers van Turkse origine. Die kochten hun partijen cocaïne aan via een bende van Marokkaanse origine, die banden hadden met clanleden in Rotterdam. In Rotterdam werd de cocaïne opgehaald en vervolgens verkocht aan de Turkse dealers in Limburg.

Bij de dertien huiszoekingen vond de politie enkele hoeveelheden cocaïne, verpakt in gebruikershoeveelheden. Het ging om 300 dosissen. In de kelder van een woning in Heusden-Zolder werd een professionele cannabisplantage van 850 planten aangetroffen. Naast de drugs namen de politiediensten 35.000 euro en drie voertuigen in beslag, die gebruikt werden voor de drugstransporten.

Bij de invallen werden twaalf personen opgepakt. Na verhoor door de onderzoeksrechter zijn zes personen naar de gevangenis overgebracht.