"Omarm nieuwe technologie of zoek andere job"

Journalisten van de Britse openbare omroep BBC moeten sociale media gebruiken als primaire bron van informatie. Dat heeft Peter Horrocks, directeur van BBC Global News, gezegd in zijn eerste toespraak in zijn nieuwe functie.

"Dit is geen bevlieging van iemand die bezeten is door technologie", zegt Horrocks, voorheen hoofd multimedianieuws bij de BBC, in het bedrijfsblad van de omroep. "Ik ben alleen bang dat een journalist zijn werk niet kan doen als hij niet overweg kan met sociale media".

De nieuwe technologieën hebben de journalistiek veranderd, zegt Horrocks. De BBC moet afstappen van zijn programmagerichte mentaliteit en meer en beter gebruikmaken van sociale media. "Twitter en RSS-lezers zijn essentiële hulpmiddelen voor BBC-redacteurs", vindt Horrocks.

De BBC was tot op heden zeer terughoudend in het gebruik van sociale media. Maar die houding wil Horrocks drastisch veranderen. "Als je denkt dat die nieuwe manier van werken niets voor jou is, ga dan maar iets anders doen", zegt hij. "Want gebeuren gaat het sowieso. Je kunt het niet tegenhouden".
 

Meest gelezen