Europalia China lokt ruim miljoen bezoekers

Europalia China heeft meer dan een miljoen bezoekers gelokt. Het multidisciplinair festival rond de cultuur van China werd afgelopen weekend, toen het Chinees nieuwjaar werd gevierd, afgesloten.

Het meeste volk kwam af op de tentoonstellingen. De vijf belangrijkste expo's -"Zoon van de hemel", "De zijderoute", "De drie dromen van de Mandarijn", "The State of Things" en "Het Orchideeënpaviljoen" kregen samen 300.000 bezoekers over de vloer.

Op de andere 43 tentoonstellingen kwamen meer dan een half miljoen bezoekers af. De podiumkunsten (muziek, dans, theater, opera, literaire ontmoetingen, films en conferenties) waren goed voor zo'n 65.000 toeschouwers.

Ook het theehuis dat geopend was op de Kunstberg in Brussel, was met 117.000 bezoekers een populaire plaats.

Volgend jaar organiseert Europalia een festival over de Braziliaanse cultuur.