Omzet van de voedingsindustrie is gedaald

De omzet van de voedingsindustrie is vorig jaar met vier procent gedaald. Vooral de horeca kreeg klappen. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie FEVIA.

Er is vorig jaar ook 15 procent minder geïnvesteerd in de voedingsindustrie. De werkgelegenheid blijft wel stabiel. De sector voelde de economische crisis minder dan andere industrieën en hoopt voor 2010 op een licht herstel.

"Er zijn positieve elementen die spelen. Zo zien we bijvoorbeeld dat onze export blijft groeien en dat we marktaandeel winnen", zegt Chris Moris van FEVIA.

"Maar we vrezen voor een stukje toch de tweede golf in de crisis. We zijn bang dat de toename van de werkloosheid gaat wegen op het consumentengedrag en dat daardoor misschien onze omzet toch nog onder druk zou kunnen komen", aldus Moris. "Er was een daling in de tweede helft van vorig jaar en nu is het koffiedik kijken of die daling zich doorzet ofwel dat er een herstel begint."