Spielberg aan het werk in Vlaanderen?

De Amerikaanse filmstudio Paramount Pictures is vragende partij om de tweede film over Kuifje deels in Vlaanderen op te nemen. De vicevoorzitter van de Hollywoodstudio heeft daarover volgens De Standaard een gesprek gehad met Vlaams minister Ingrid Lieten.

Vlaams minister voor Media Ingrid Lieten heeft tijdens de Vlaamse economische missie in Los Angeles een bezoek gebracht aan Paramount Pictures. Paramount besprak tijdens een onderhoud de mogelijke fiscale gunstmaatregelen in Vlaanderen.

"Met de tax shelter hebben we een grote troef in handen om Paramount te overtuigen", zei Lieten in een reactie aan De Standaard. De tax shelter houdt in dat bedrijven die in de audiovisuele sector in ons land investeren 150 procent van hun investeringskosten van de belastingen kunnen aftrekken, met een maximum van 750.000 euro.

Steven Spielberg kondigde eerder aan dat hij van plan is om als producent twee of drie films over de Belgische stripheld Kuifje te maken. De eerste film wordt geregisseerd door Peter Jackson, de maker van de "Lord of the rings"-trilogie en de remake van "King Kong". Steven Spielberg zou de tweede Kuifje-film voor zijn rekening nemen als regisseur.