Talpa richt zijn pijlen op Amerika

Talpa, he Nederlandse televisieproductiehuis van John de Mol, heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de Amerikaanse tv-producent Warner Horizontal Television (WHTV). Talpa wil met de deal voet aan de grond krijgen in de VS.

"Talpa en WHTV gaan samen nieuwe programma's ontwikkelen voor kabelstations en tv-zenders in de Verenigde Staten", meldt de woordvoerder van Talpa. 

WHTV is de producent van programma's als "The bachelor" en "The bachelorette". Talpa lanceerde in het verleden "De gouden kooi", "Gooische vrouwen", "Daten in het donker", "Ik hou van Holland" en "Wat vindt Nederland?".

De samenwerking past in de strategie van Talpa om relaties aan te knopen met gerenommeerde productiehuizen over de gehele wereld, gericht op het exploiteren van formats en kant en klare programma's die door Talpa zijn ontwikkeld.