Zware storm zet Tenerife zonder stroom

Het eiland Tenerife, een van de Canarische eilanden, zit sinds vanmiddag zonder elektriciteit. De Spaanse eilandengroep voor de West-Afrikaanse kust krijgt al sinds gisteren af te rekenen met hevige stortregens en windstoten tot 120 kilometer per uur.

"Heel het eiland zit zonder stroom", zegt een woordvoerder van de lokale autoriteiten. Dat heeft te maken een technisch defect ten gevolge van het noodweer in de centrale van Las Caletillas, in het stadje Candelaria. Het stormweer heeft overigens op heel wat plaatsen schade aangericht.

Tenerife telt zo'n miljoen inwoners. Het eiland is ook een populaire vakantiebestemming voor heel wat Belgen.

Gisteren werd het luchtverkeer op de eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera al stilgelegd door het slechte weer op de Canarische Eilanden.