Belgische ereconsul Salzburg geschorst

De Belgische ereconsul in Salzburg, Michael Dewitte, is geschorst. Dewitte was directeur van het Paasfestival van Salzburg en werd begin december ontslagen nadat hij beschuldigd werd van fraude. Hij zou een deel van het geld van het festival hebben verduisterd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in afwachting van de resultaten van het gerechtelijk onderzoek beslist om Dewitte uit zijn ambt van ereconsul in Salzburg te ontheffen. De beslissing werd volgens Buitenlandse Zaken genomen in overleg met de betrokkene.

Voorlopig neemt de Belgische ambassade in Wenen de functies over van het consulaat in Salzburg.

Dewitte wordt in Oostenrijk verdacht van fraude bij het Paasfestival in Salzburg. Hij zou onder meer sponsorgelden hebben doorgesluisd naar eigen rekeningen en zijn jaarsalaris onrechtmatig hebben opgetrokken. De schade zou volgens de directie ad-interim van het festival oplopen tot zowat drie miljoen euro.

Meest gelezen