Lieten ontmoet Arnold Schwarzenegger

Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten (SP.A) is door de gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger ontvangen in zijn luxueuze privékantoor in Los Angeles. Minister-president Kris Peeters (CD&V) had de economische missie al eerder verlaten.

Peeters verkoos om terug naar België te keren om een vergadering van de Europese ministers van Industrie bij te wonen. Op de agenda stond onder andere het Opel-dossier en daar wou de minister-president absoluut bij zijn. Zo miste hij wel de ontmoeting met Schwarzenegger, maar die laatste kon begrip opbrengen voor de afwezigheid van Peeters.

"Dat overkomt mij ook altijd als ik ergens naartoe ga. Er is altijd wel een bosbrand of een ongeval waardoor ik vroeger moet terugkeren", reageerde de gouverneur begripvol, gezeten op een halve troon in bladgoud. Het gesprek met Lieten duurde ongeveer drie kwartier. Lieten en Schwarzenegger bekeken samen de mogelijkheden tot samenwerking rond groene thema's.

"Ik ben blij jullie te ontmoeten", sprak de gouverneur. "Ik hou erg van België, ik startte er mijn carrière als bodybuilder. Brugge is echt fantastisch." Het gesprek vond plaats in het privékantoor van de gouverneur in Santa Monica, een wijk van Los Angeles vlakbij het strand. De gouverneur werkt in een protserig vertrek, gevuld met levensgrote replica's van The Terminator, een van de bekendste rollen van Schwarzenegger in zijn vorig leven als Hollywood-acteur.