Nog vijf mensen op intensieve verzorging

Na de treinbotsing van maandag in Buizingen blijven nog 5 van de 171 gewonden op de afdeling intensieve verzorging. Acht anderen konden vandaag naar een gewone kamer in het ziekenhuis verhuizen.

Bij het opruimen van de wrakken op de plaats van het ongeluk zijn tot nu toe geen nieuwe slachtoffers gevonden. De balans van de doden blijft dan ook op 18 staan.

De NMBS is vandaag de hele dag bezig geweest om de bovenleidingen aan de derde en vierde vernielde wagon te verplaatsen. Die zullen normaal gezien dit weekend worden weggehaald. Gisteren was de locomotief van de aangereden trein en een eerste wagon al geborgen.

Als alles volgens schema verloopt, dan moeten de acht beschadigde wagons volgende vrijdag geborgen zijn. De sporen richting Doornik en de hogesnelheidslijn zouden vanaf 1 maart opnieuw gebruikt kunnen worden. De heropening van de lijn naar Bergen is gepland op 4 maart.