Oscarshow laat live-uitvoering songs vallen

De nummers die kans maken op een Oscar voor beste originele song zullen niet meer live worden uitgevoerd tijdens de Oscarshow. Vorig jaar weigerde Peter Gabriel op te treden tijdens de ceremonie, omdat de songs in een medleyversie gegoten waren om tijd te sparen.

Nu zullen de genomineerde nummers worden voorgesteld met een videoclip uit de film. Dit jaar zijn twee liedjes genomineerd uit de Disneyfilm "The princess and the frog" (foto bovenaan), naast nummers uit "Nine", "Paris 36" en "Crazy heart". De Oscars worden uitgereikt op 7 maart.

Academy stelt veto tegen Borat

Elk jaar proberen de producers van de Oscarshow de uitreiking aantrekkelijker te maken. Adam Shankman, een van de producers, heeft onthuld dat het oorspronkelijk de bedoeling was dat de Britse komiek Sacha Baron Cohen de show zou presenteren. Baron Cohen is vooral bekend van zijn typetjes Borat (foto), Ali G en Brüno.

De Academy die de Oscars uitreikt, heeft het voorstel echter onmiddellijk van tafel geveegd. "Ze vonden het een te grote gok", zei Shankman. Baron Cohen is erg onvoorspelbaar als presentator en dat zagen de leden van de Academy niet zitten. Uiteindelijk viel de keuze op Alec Baldwin en Steve Martin.