Politie maakt einde aan gijzeling treinpassagier

In Zaandam, in Nederland, heeft een man afgelopen nacht een tijdlang een treinpassagier gegijzeld. De politie kwam uiteindelijk tussenbeide. De gijzelnemer raakte daarbij gewond.

Rond 1.30 uur afgelopen nacht waarschuwde een treinmachinist de politie, omdat er een gewapende man over het perron van het station in Zaandam liep.

"Agenten van het arrestatieteam troffen de man in de trein aan, maar trokken zich terug omwille van de veiligheid van de passagiers", verklaarde een woordvoerder van de politie.

Op een bepaald moment gijzelde de gewapende man een van de passagiers en trok met hem te voet de stad in. De gijzelaar kreeg tijdens de tocht vermoedelijk een pistool tegen zijn lichaam gedrukt.

Omdat het de onderhandelaars van de politie niet lukte om contact met de gijzelnemer te maken, greep een arrestatieteam in op een kruispunt. De gijzelaar kon worden bevrijd, de gijzelnemer raakte bij de actie gewond.

Over de aard van de verwondingen en het motief van de dader wil de politie geen informatie kwijt. Voor de gegijzelde is slachtofferhulp ingeschakeld.