Problemen met Brusselse inschrijvingssysteem

Brussels minister Jean-Luc Vanraes (Open VLD) wil het online-inschrijvingssysteem voor Nederlandstalige scholen in Brussel opnieuw laten evalueren. Begin deze week bleken er opnieuw problemen te zijn met het systeem.

163 ouders ontvingen begin deze week een e-mail waarin stond in welke school ze hun kinderen kunnen inschrijven. Die e-mail bleek echter een testmail te zijn. Vandaag krijgen de ouders een nieuwe e-mail met de correcte informatie erin.

Het is niet de eerste keer dat er een probleem opduikt met het inschrijvingssysteem. Bij de start ervan, in januari, sloeg het online-inschrijvingssysteem tilt toen te veel ouders zich probeerden aan te melden.

Jean-Luc Vanraes (foto), Brussels minister en in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs, wil het systeem nu opnieuw laten evalueren. Hij zal daarvoor volgende week alle verantwoordelijken samenroepen. Het gaat dan onder meer om de vertegenwoordigers van het Lokaal Onderwijsplatform en de toeleverancier van de software voor het elektronische aanmeldingssysteem.