Winterbottom wordt op boegeroep onthaald

De Britse regisseur Michael Winterbottom, een graag geziene gast op het Filmfestival van Berlijn en in 2003 winnaar van de Gouden Beer met "In this world", werd met zijn nieuwe film "The killer inside me" op boegeroep onthaald.

De ruwe thriller die het verhaal schetst van een psychopathische moordenaar, is een van de laatste films in de lopende competitie.

Winterbottom schokt de toeschouwer met extreem gewelddadige taferelen. Zo toont hij minutenlang hoe een vrouw brutaal in elkaar wordt geslagen en vermoord.

Volgens critici wekt Winterbottom de indruk dat hij genoegen schept in bloederige sequenties. De regisseur zelf zei in Berlijn dat hij wil nadenken over welke vormen van menselijk gedrag er zijn. "Veel films geven geweld onderhoudend weer. Hier choqueert het. Ik wil afstotend geweld op afstotende wijze tonen".