"Fans mee laten investeren in muziekgroep"

Bart Becks en Maurice Engelen (Praga Khan) hebben een nieuw platenlabel opgestart, Sonic Angel. Het project werd voorgesteld in The Viper Room, een club in Los Angeles waar onder meer The Doors, Guns 'n Roses en Red Hot Chili Peppers zijn ontdekt.

Volgens Becks hebben de traditionele platenmaatschappijen hun beste tijd gehad. Hij wil muziekproducties op een andere manier gaan financieren, onder meer door bedrijven en fans te laten investeren in muziekgroepen. "We willen er altijd voor zorgen dat er financiering is, voordat de uitgaven voor de productie beginnen", zegt hij.

Fans die investeren zouden dan heel wat exclusieve extra's krijgen. "We zorgen ervoor dat een fan die laat ons zeggen 10 euro investeert, niet alleen de gratis digitale download krijgt, maar ook nog heel wat extra beelden van achter de schermen en video. Voordelen die enkel voor hem zijn", zegt Becks. "Hij zal ook nog eens kunnen participeren in de winst, die er achteraf kan voortvloeien uit de commercialisatie. "

Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten woonde de voorstelling van het project bij. Bart Becks nam deel aan de Vlaamse economische missie in Californië. Het is de bedoeling dat Sonic Angel in mei een kantoor opent in Los Angeles.