"The kids are all right" krijgt holebi-prijs

De Amerikaanse film "The kids are all right" is in Berlijn onderscheiden met de Teddy Bear, de prijs voor beste film over een holebi-thema. In de film van Lisa Cholodenko spelen actrices Julianne Moore en Annette Benning een lesbisch koppel met kinderen.
Regisseur Lisa Cholodenko en actrice Julianne Moore in Berlijn

De Teddy Bear wordt in de marge van het Filmfestival van Berlijn uitgereikt door een jury van organisatoren van holebi-filmfestivals over de hele wereld.

"The kids are all right" krijgt de prijs omdat de film het thema van holebi-ouderschap aankaart en omdat het de complexiteit van seksualiteit, relaties en familiebanden op een humoristische manier toont.

In de film zijn de twee kinderen van het koppel verwekt via kunstmatige inseminatie. Als tieners gaan ze op zoek naar hun biologische vader. Zijn komst in het leven van het gezin zorgt voor de nodige complicaties.

Al een pak prijzen bekendgemaakt

De Holebi-filmprijs is niet de enige prijs die al is uitgereikt in Berlijn. Intussen hebben ook de jury van de kortfilmcoompetitie en ook de andere onafhankelijke jury's hun prijzen al toegekend. Dit zijn de winnaars:

  • Beste kortfilm: "Händelse Vid Bank" van Ruben Östlund (Zweden)
  • Prijs Oecumenische jury: "Honig" van Semih Kaplanoglu (Turkije), "Kawasaki's Rose" van Jan Hrebejk (Tsjechië) en "Still Alive in Gaza" van Nicholas Wadimoff (Zwitserland)
  • Vredesfilmprijs: "Son of Babylon" van Mohamed Al-Daradji (Irak)
  • Panorama-publieksprijs: "Waste Land" van Lucy Walker (Engeland)
  • Filmprijs Amnesty International: "Son of Babylon" van Mohamed Al-Daradji (Irak) en "Waste Land" van Lucy Walker (Engeland)
  • Fipresci-prijs (internationale filmkritiek): "En Famille" van Pernille Fischer Christensen (Denemarken), "Parade" van Isao Yukisada (Japan) en "Crab Trap" van Oscar Ruíz Navia (Spanje)

De hoofdprijzen van het festival worden vanavond uitgereikt.

Meest gelezen