Belgen die in Niger vastzaten, zijn weer thuis

De 16 Belgen die sinds donderdag vastzaten in het Afrikaanse land Niger, zijn weer thuis. Vannacht om 0.30 uur zijn ze geland op de militaire luchthaven van Melsbroek.

De Belgen waren samen met 10 Bulgaren naar Nigeria gereisd aan boord van een Belgisch miltair toestel. De politieagenten en militairen brachten uitgeprocedeerde asielzoekers vanuit België en Bulgarije terug naar hun land van oorsprong.

Op de terugweg had het toestel een tussenlanding gemaakt op de luchthaven van de Nigerese hoofdstad Niamey. Op dat moment vond een staatsgreep plaats door het leger en konden de passagiers hun reis niet verderzetten omdat de grenzen gesloten waren.

Gisteren heeft de militaire junta officieel de macht overgenomen van president Mamadou Tandja. In de namiddag kregen de Belgen en Bulgaren de toestemming om weer te vertrekken.

Meest gelezen