Gewonden bij metrobotsing in Amsterdam

In de Nederlandse hoofdstad Amsterdam zijn bij een botsing tussen twee metrotreinen 31 gewonden gevallen. Een metro die in de richting van het Centraal Station reed, botste achterop een lege metrotrein.

Bij de botsing vielen 31 gewonden. Negen van hen, onder wie de bestuurder van een van de metrostellen, werden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De rest is behandeld in een huisartsenpost. Niemand zou echter in levensgevaar zijn.

De passagiers werden door de klap door de metrowagon geslingerd. Na de botsing bleven de deuren dicht, vertelde een getuige aan de Nederlandse omroep NOS. Wachtenden op het perron hebben de deuren moeten openen.

Een van de metrostellen stond stil omdat het metrostation bij het Centraal Station ontruimd was door rookontwikkeling, hoewel het niet duidelijk is waar de rook vandaag kwam. Inspecteurs zijn nu bezig met een onderzoek hoe het ongeluk is kunnen gebeuren. In tussentijd worden pendelbussen ingezet.