Klant laat brandstoftank leeglopen aan tankstation

Een tankstation langs de E19 in Minderhout is vanmorgen een tijdlang afgesloten geweest omdat er een sterke gasgeur hing. Uiteindelijk bleek het om een benzinegeur te gaan. De oorzaak lag bij een klant die even een moment van verstrooiing had...

Afgelopen nacht had een klant per abuis benzine getankt in plaats van diesel. De klant vond er niets anders op dan de benzine gewoon te laten weglopen en een uur later zijn tank opnieuw te vullen, met diesel deze keer.

Daardoor kwam er op verschillende plaatsen een sterke benzinegeur uit de riolering. De brandweer besliste daarom om het tankstation even af te sluiten, hoewel er nooit echt gevaar is geweest. Na een halfuur kon er opnieuw getankt worden.

De brandweer spoelde de riolering zodat alle benzineresten verdwenen waren.

Meest gelezen