Timosjenko legt zich neer bij haar verlies

In Oekraïne zet premier Julia Timosjenko haar rechtszaak tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen stop. Die zijn gewonnen door Viktor Janoekovitsj, die op 25 februari de eed zal afleggen als president.

Timosjenko beweerde dat ze bewijzen had dat er kiesfraude was gepleegd, hoewel internationale waarnemers hadden verklaard dat de stembusslag zonder onregelmatigheden was verlopen. Nu beschuldigt ze het gerecht van partijdigheid en zegt ze dat het geen zin heeft om door te gaan met de gerechtelijke procedure.

Naar alle waarschijnlijkheid legt Viktor Janoekovitsj op 25 februari de eed af als president. In het kamp van de nieuw verkozen president wordt smalend gereageerd. "Alleen het spel waarin Julia Timosjenko wint is volgens haar eerlijk. Als ze verliest, wil ze de spelregels en de spelers veranderen zodat ze uiteindelijk toch zou winnen", zegt Aleksander Lavrinovitsj, de vicevoorzitter van het parlement.