"Morgenavond wordt er beslist over Bouckaert"

Jean-Marie Dedecker is niet ingenomen met de uitlatingen van Boudewijn Bouckaert dat de schwung uit de LDD zou zijn. In De zevende dag zei Dedecker klaar en duidelijk dat Bouckaert zal moeten kiezen en dat er morgen over zijn lot zal worden beslist op een partijbestuur.

In een interview met Knack sloot Bouckaert zijn terugkeer van Lijst Dedecker naar Open VLD niet uit omdat de LDD "haar drive kwijt is".

"Als hij graag op de schoot zou gaan zitten van Patricia Ceysens of koffie gaat drinken bij de familie De Croo, dan zal hij al Frans moeten leren, want dat is daar de voertaal", reageert Jean-Marie Dedecker schamper in De zevende dag op Eén.

"Dat heeft mijn vakantie wat verpest omdat het klaar en duidelijk niet waar is", zegt Dedecker. Hij wil niet gezegd hebben dat de schwung uit de LDD is, maar erkent wel dat de overwinningsroes eruit is.

"Morgenavond wordt er beslist over Boudewijn Bouckaert op een partijbestuur", dreigt Dedecker. "Hij moet zelf zeggen wat hij wil doen." Boudewijn Bouckaert moet volgens Dedecker kiezen.

"Ik ben LDD'er en zal LDD'er blijven zolang de partij bestaat", reageert Bouckaert tegenover het persagentschap Belga. Hij heeft naar eigen zeggen alleen maar willen pleiten om over de partijgrenzen heen te kijken en om na de verkiezingen van 2011 te denken aan samenwerking met andere liberalen.