"Netanyahu gaf groen licht voor moord in Dubai"

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft persoonlijk groen licht gegeven voor de moord op een Hamas-leider in een hotel in Dubai. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times.

De moord op Hamas-leider Mahmud al-Mabhuh in een luxehotel in Dubai op 20 januari is naar alle waarschijnlijkheid het werk van de Israëlische geheime dienst Mossad.

Volgens The Sunday Times ontmoette Netanyahu de leden van het moordcommando op het hoofdkwartier van de Mossad in Tel Aviv, voor die naar Dubai afreisden. De Israëlische premier zou in januari ook ontvangen zijn door Meir Dagan, de chef van de Mossad, en op de hoogte gebracht zijn van de plannen om de Hamas-functionaris uit de weg te ruimen. Hij zou die operatie hebben goedgekeurd.

Het moordcommando zou op voorhand geoefend hebben in een hotel in Tel Aviv en gebruikte Oostenrijkse gsm's en vervalste paspoorten uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Ierland. Dat leidde tot diplomatieke spanningen tussen Israël en de vier EU-landen.

Meest gelezen