Dronken kapitein haalt Gent niet

In Terneuzen heeft de Nederlandse politie een Russische kapitein van een kustvaarder op weg naar Gent aangehouden. De man was dronken en wou tijdens het schutten in de sluizen van Terneuzen niet op de brug verschijnen.

De kustvaarder was onderweg van Dublin naar Gent. Aan boord van het schip waren vijf bemanningsleden. De stuurman stond aan het roer en blijkbaar hield de kapitein zich schuil in zijn hut. In Terneuzen verzocht de loods van de sluis dat de kapitein op de brug zou verschijnen.

Toen dat niet gebeurde, verwittigde de loods de politie. Uit een blaastest bleek dat de man drie keer meer had gedronken dan toegestaan. De rederij heeft de kapitein direct ontslagen. Het schip kon pas zijn tocht voortzetten, nadat een andere kapitein was komen opdraven.