Gestrande Belgen geland op Zaventem

Zo'n 120 Belgische toeristen uit Madeira zijn zondagavond geland op Zaventem met een vliegtuig van reisoperator Thomas Cook. Het gaat om reizigers die gestrand waren op het Portugese eiland, dat getroffen is door zware overstromingen.

Het toestel dat vanuit Brussel vertrok, maakte eerst een tussenlanding op het eiland La Palma om de 68 Belgen op te halen die gisteren niet op Madeira hadden kunnen landen door het slechte weer. Zij beginnen hun vakantie op Madeira dus met een dag vertraging.

14 onder hen besloten om meteen naar België terug te keren. De reisorganisator zal hun mislukte vakantie vergoeden.

De Belgen die al eerder op Madeira zaten, zijn een dag langer moeten blijven dan gepland. Touroperators Thomas Cook en Jetair hebben hun klanten gisteravond ondergebracht in een hotel nabij de luchthaven. "Wij zijn in de watten gelegd en goed opgevangen in het hotel. Het is pas op de tv dat we gezien hebben hoe erg het wel was", zegt een van de reizigers.