Treinwrakken tegen vrijdag volledig weg

De opruimwerkzaamheden na de treinramp in Buizingen verlopen helemaal volgens plan. Tegen vrijdag zouden alle treinwrakken weggehaald moeten zijn.

Heel het weekend werd er gewerkt om de trein uit Quiévrain helemaal op te ruimen. Vandaag is het laatste treinstel van die trein gelicht.

"We kunnen nu starten met herstellingswerken aan de seininrichting en de sporen", zegt Kristin Berckmans van Infrabel. "Daarnaast gaan we ook weer de bovenleiding verplaatsen om dan op maandag de lichting van het eerste rijtuig van de trein uit Leuven mogelijk te kunnen maken."

Thalys- en Eurostarverkeer blijft verstoord

Het Thalysverkeer tussen Brussel en Parijs zal nog de hele week zwaar verstoord zijn. Maandag zullen 8 treinen vertrekken vanuit Brussel naar Parijs, en 7 treinen in de omgekeerde richting. Dinsdag vertrekken 10 treinen en komen 9 treinen terug. Passagiers moeten er rekening mee houden dat de reistijd 25 minuten langer zal duren. Tussen Brussel en Amsterdam zullen 6 treinen rijden. De lijn Brussel-Keulen rijdt volgens het normale reisschema.

Ook de dienstregeling van de Eurostar-treinen tussen Brussel en Londen zijn aangepast. Vanaf maandag tot en met donderdag zullen elke dag wel opnieuw 3 treinen tussen Brussel en Londen rijden, maar die doen er 50 minuten langer over. Vanaf vrijdag wil Eurostar de frequentie opdrijven, maar een hervatting van de normale dienstregeling met 9 treinen per dag zal pas ten vroegste voor dinsdag 2 maart zijn.