Zo'n 150 figuranten spelen de Witte Mars na

150 tot 180 figuranten hebben vandaag op de Jacqmainlaan in Brussel de Witte Mars nagespeeld. Het wordt een belangrijke scène in de nieuwe Eén-reeks "Het goddelijke monster", gebaseerd op de monstertrilogie van Tom Lanoye.

Het productiehuis Eyeworks en Eén hadden de voorbije weken verschillende oproepen gedaan om dit weekend figuranten naar Brussel te lokken.

Voor de reconstructie van de Witte Mars hadden ze gehoopt op 300 figuranten. Er kwamen er uiteindelijk 150 tot 180 opdagen, maar dat bleek te volstaan.

"We beseffen dat het niet zo'n evidente oproep was", zegt Björn Verdoodt van Eén. "Het is niet evident om op een zaterdag- of zondagmorgen naar het centrum van Brussel af te zakken, en bij opnames heb je de gebruikelijke zaken zoals wachttijden. Maar we zijn zeer tevreden met de mensen die er waren, en de opnames zijn ook goed verlopen."

In de fictiereeks van Hans Herbots zullen ook originele nieuwsbeelden van de Witte Mars Mars uit 1996 (foto) worden gebruikt, maar het was ook belangrijk om een stukje te reconstrueren waarin de voornaamste acteurs te zien zijn.

Naast de massascène werden zondag aan het Beursgebouw nog enkele kleinere scènes opgenomen. "Het goddelijke monster" wordt een tiendelige reeks die ten vroegste eind 2011 op het scherm komt. De laatste draaidag is gepland op maandag 8 maart.